Hos Bybi kender vi til bier, honning og mennesker - og du er velkommen til at spørge om alt!
A. Honning fra byen er et rent, lækkert og 100% naturligt produkt. Det er der flere grunde til. For det første er bier meget lugtsensitive, så de undgår forurenede blomster. Hvis en bi alligevel skulle være så uheldig at få noget uren nektar eller pollen på sig, bliver den afvist af ‘vagt’ bierne ved indgangen til bistadet. Derudover opsamles de fleste tungmetaller sig i blomsternes stængler og det, der går videre til nektaren og bierne, bliver i biernes krop og bliver på den made ikke givet videre til honningen. Vores honning bliver hvert år testet af fødevarestyrelsen med fine resultater.
A. Al honning er flydende og gennemsigtigt når det er nyslynget. Med tiden krystalliserer sukkeret og honningen ændrer konsistens. Hvor lang tid det tager kommer an på sukkerarterne i honningen og temperaturen det opbevares ved. Honningen smager stadig fint og det er kun konsistensen der ændrer sig. De fleste biavlere rører deres honning for at kontrollere krystalliseringsprocessen. Resultatet af det er en lækker, smørbar konsistens, der ikke løber fra dig på din franskbrødsmad. Hvis du gerne vil have din krystalliserede honning flydende igen, kan du stille den i vandbad eller i ovnen ved max 50 grader. På den måde bevares de aktive smagsstoffer og enzymer.
A. Vi har omkring 20 bigårde fordelt over hele byen. De fleste står på tagene eller i nærheden af de virksomheder vi samarbejder med. Bierne samler nektar i villahaver, parker, grønne pletter og altankasser. Man kan faktisk smage forskel på de forskellige bydele og om det er høstet forår, sommer eller efterår.
A. Vi bruger ingen tilsætningsstoffer, antibiotika, pesticider eller andre farlige kemikalier i vores biavl og honningproduktion og der er meget få pesticider i byen. Grunden til at vores honning ikke er økologisk er, at reglerne for økologisk honningproduktion er meget striksere i Danmark end nogen andre lande. Der må ikke sprøjtes indenfor en radius af 3 km fra bierne og bierne skal være adskillige kilometer fra veje og byggepladser. Det betyder at der kun er en minimal produktion af økologisk honnning i Danmark selvom de fleste danske biavlere arbejder efter økologiske principper.
A. Se vores forhandlerliste. Du er også velkommen i vores lille butik, Sundholmsvej 34.
A. Ja. Vi laver både private og offentlige arrangementer. Se vores offentlige eventprogram og mulighederne for private arrangementer. Vores by-bigård ved Obersavatoriet i Botanisk Have er offentlig tilgængelig, hvis du bare har lyst til at sige hej til bierne og se hvordan de bor.
A. Bier er fredelige dyr, der kun er interesserede i blomster og de stikker kun, når de føler sig truede. Desværre bliver de ofte forvekslet med hvepse, der er aggressive og bliver tiltrukket af vores mad. Bier er runde og behårede og hvepse er slanke – hvepsetaljen – , glatte og cylinderformede.
A. På grund af den store variation af blomster i byen, er der en noget længere blomstringssæson i byen end på landet, så faktisk producerer bybier mere honning end bier, der bor på landet.
Hos Bybi kender vi til bier, honning og mennesker - og du er velkommen til at spørge om alt!
A. Honning fra byen er et rent, lækkert og 100% naturligt produkt. Det er der flere grunde til. For det første er bier meget lugtsensitive, så de undgår forurenede blomster. Hvis en bi alligevel skulle være så uheldig at få noget uren nektar eller pollen på sig, bliver den afvist af ‘vagt’ bierne ved indgangen til bistadet. Derudover opsamles de fleste tungmetaller sig i blomsternes stængler og det, der går videre til nektaren og bierne, bliver i biernes krop og bliver på den made ikke givet videre til honningen. Vores honning bliver hvert år testet af fødevarestyrelsen med fine resultater.
A. Al honning er flydende og gennemsigtigt når det er nyslynget. Med tiden krystalliserer sukkeret og honningen ændrer konsistens. Hvor lang tid det tager kommer an på sukkerarterne i honningen og temperaturen det opbevares ved. Honningen smager stadig fint og det er kun konsistensen der ændrer sig. De fleste biavlere rører deres honning for at kontrollere krystalliseringsprocessen. Resultatet af det er en lækker, smørbar konsistens, der ikke løber fra dig på din franskbrødsmad. Hvis du gerne vil have din krystalliserede honning flydende igen, kan du stille den i vandbad eller i ovnen ved max 50 grader. På den måde bevares de aktive smagsstoffer og enzymer.
A. Vi har omkring 20 bigårde fordelt over hele byen. De fleste står på tagene eller i nærheden af de virksomheder vi samarbejder med. Bierne samler nektar i villahaver, parker, grønne pletter og altankasser. Man kan faktisk smage forskel på de forskellige bydele og om det er høstet forår, sommer eller efterår.
A. Vi bruger ingen tilsætningsstoffer, antibiotika, pesticider eller andre farlige kemikalier i vores biavl og honningproduktion og der er meget få pesticider i byen. Grunden til at vores honning ikke er økologisk er, at reglerne for økologisk honningproduktion er meget striksere i Danmark end nogen andre lande. Der må ikke sprøjtes indenfor en radius af 3 km fra bierne og bierne skal være adskillige kilometer fra veje og byggepladser. Det betyder at der kun er en minimal produktion af økologisk honnning i Danmark selvom de fleste danske biavlere arbejder efter økologiske principper.
A. Se vores forhandlerliste. Du er også velkommen i vores lille butik, Sundholmsvej 34.
A. Ja. Vi laver både private og offentlige arrangementer. Se vores offentlige eventprogram og mulighederne for private arrangementer. Vores by-bigård ved Obersavatoriet i Botanisk Have er offentlig tilgængelig, hvis du bare har lyst til at sige hej til bierne og se hvordan de bor.
A. Bier er fredelige dyr, der kun er interesserede i blomster og de stikker kun, når de føler sig truede. Desværre bliver de ofte forvekslet med hvepse, der er aggressive og bliver tiltrukket af vores mad. Bier er runde og behårede og hvepse er slanke – hvepsetaljen – , glatte og cylinderformede.
A. På grund af den store variation af blomster i byen, er der en noget længere blomstringssæson i byen end på landet, så faktisk producerer bybier mere honning end bier, der bor på landet.