Bier i byen
............................................................................................................................................................
i bybi ser vi ikke på produktion, men på skabelse. honningbierne kan få os mennesker til at kultivere en rigere og mere nuancerede blomsterfauna, og dermed skabe et bedre livsgrundlag for insekter.
Honning er ikke formålet, men ét af flere positive afkast i det levende system, som bybi er en del af.
gennem mødet mellem bier og storbyen skærpes vores nysgerrighed, omsorg, medfølelse og nydelse.
visionen realiserer vi sammen med virksomheder, sociale projekter, dig og mig, lokale københavnere, kulturlivet, institutioner, forskere og mange andre skønne mennesker.
Vi kan og vil meget med vores lækre honning, der som gavmild smags-makker, eller i sig selv, danner bund for en vifte af forskellige Bybi produkter. Men den alsidighed vi i Bybi faktisk er allermest stolt af, er i vores hjælpende hænder og hoveder.
Bybi er en lokal og socialøkonomisk virksomhed. Vi arbejder for en rigere natur og et bedre samfund og tror på at alle har noget at bidrage med. Uanset baggrund.
Bybi består af mennesker med vidt forskellige sociale som faglige baggrunde og livsvilkår. De forskellige kulturer og personligheder mødes i honningproduktionen, og i et ønske om, at finde en plads i samfundet hvor de kan medvirke til, at det bliver et bedre og mere rummeligt ét af slagsen.
Og sådan opstår det fine; at honningproduktionen bliver bindemiddel og brobygger mellem familien Jensen på Vesterbro og den nysmurte honningmad, og vores biavler, Aref, fra Syrien.
Vores lokale produktion og det daglige sammenspil mellem bier, mennesker og blomster er med til at skabe en grønnere by, der summer af liv. Og det kan man da ikke lade være med at være hysterisk stolt af.