Det lyder simpelt, og sådan burde det også være.
Honning, bier, blomster og mennesker er uløseligt forbundet, men moderne produktionsprocesser har i mange år sat menneskers forbrug foran de levende systemer, som vi alle sammen er en del af. Denne udvikling vil vi vende.
Vi vil kultivere et regenerativt system, hvor bier, blomster og mennesker trives. Sammen vil vi skabe plads til flere arter og flere positive oplevelser med hinanden - med honning som et naturligt afkast af et fællesskab, der bliver rigere med tiden.
Bybi honning er en invitation til at være med i fællesskabet. Vi vil vække din fascination for byens smage, dufte og lyde og gøre det helt intuitivt at plante flere blomster for alle bestøvningsinsekter. Honning er noget vi laver sammen.
Ideen om Bybi opstod i 2009 af antropolog Oliver Maxwell efter han cyklede forbi en bigård på Amager på vej hjem fra en julefrokost. Han ringede til biavleren og blev grebet af bierne og deres måde at skabe forbindelser på kryds og tværs af byens blomsterbede og samfund. Oliver var sikker på, at bierne kunne bidrage positivt til klimadebatten og give oversete sociale grupper en positiv synlighed i det danske samfund.
Organisationen blev etableret som en socialøkonomisk virksomhed og forening på det historiske Sundholm på Amager. Helt fra starten har mennesker fra vidt forskellige sociale som faglige baggrunde og livsvilkår bidraget til Bybi. I dag er vi 5 medarbejdere, mange frivillige og et netværk af partnere, der bidrager til Bybi både praktisk og økonomisk. Vores alsidighed er vores styrke.
Vores organisatoriske model er inspireret af et levende system, hvor meningsfuldt samarbejde er grundprincippet. Det er vigtigt for os at inddrage diverse stemmer i vores hverdag, og at vi er imødekommende overfor skiftende omstændigheder og ny viden. Vi er på en rejse, der påvirkes af de oplevelser, kammerater og stemmer vi samler på vejen.
Du kan download en podcast om Bybi her.
Læs vores 2023 rapport her.
ofte stillede spørgsmål
Der findes over 200 vilde bi arter i Danmark og de fleste er truet. Vores tilgang er at udvikle en produktionsform, der gavner alle bestøvningsinsekter. Vi er ikke tilknyttet til et industrialiseret landbrug, som mange biavlere på landet, og vores bier konkurrerer ikke med vilde bier i naturområder, da de lever i storbyen. Vi mener at bier i byen giver os en unik mulighed for at skabe et system der ikke er så meget i harmoni “med” natur, men i harmoni “som” natur.
Byhonning fra København er et rent og 100 % naturligt produkt, der hverken indeholder pesticider eller luftforurening. Bierne er meget følsomme over for duft og undgår blomster, der er forurenet. Tungmetaller opløses i fedtstof, men ikke i vand-baseret honning. Evt. forurening fra luften bliver filtreret fra i biernes egne forarbejdningsprocesser. Der er taget prøver af vores honning, der viser at den er ren og sikker for mennesker at spise.
Er bier farlige?
Bier er fredelige dyr, altid på vej til næste blomst efter pollen og nektar, og de stikker kun, når de følersig truede. En fredelige tilgang til bier, hvor vi er opmærksomme på deres behov er vigtigt for vores sameksistens.
Bier er ofte forvekslet med hvepse (t.h), der kan være aggressive og bliver tiltrukket af vores mad.
Det lyder simpelt, og sådan burde det også være.
Honning, bier, blomster og mennesker er uløseligt forbundet, men moderne produktionsprocesser har i mange år sat menneskers forbrug foran de levende systemer, som vi alle sammen er en del af. Denne udvikling vil vi vende.
Vi vil kultivere et regenerativt system, hvor bier, blomster og mennesker trives. Sammen vil vi skabe plads til flere arter og flere positive oplevelser med hinanden - med honning som et naturligt afkast af et fællesskab, der bliver rigere med tiden.
Bybi honning er en invitation til at være med i fællesskabet. Vi vil vække din fascination for byens smage, dufte og lyde og gøre det helt intuitivt at plante flere blomster for alle bestøvningsinsekter. Honning er noget vi laver sammen.
Ideen om Bybi opstod i 2009 af antropolog Oliver Maxwell efter han cyklede forbi en bigård på Amager på vej hjem fra en julefrokost. Han ringede til biavleren og blev grebet af bierne og deres måde at skabe forbindelser på kryds og tværs af byens blomsterbede og samfund. Oliver var sikker på, at bierne kunne bidrage positivt til klimadebatten og give oversete sociale grupper en positiv synlighed i det danske samfund.
Organisationen blev etableret som en socialøkonomisk virksomhed og forening på det historiske Sundholm på Amager. Helt fra starten har mennesker fra vidt forskellige sociale som faglige baggrunde og livsvilkår bidraget til Bybi. I dag er vi 5 medarbejdere, mange frivillige og et netværk af partnere, der bidrager til Bybi både praktisk og økonomisk. Vores alsidighed er vores styrke.
Vores organisatoriske model er inspireret af et levende system, hvor meningsfuldt samarbejde er grundprincippet. Det er vigtigt for os at inddrage diverse stemmer i vores hverdag, og at vi er imødekommende overfor skiftende omstændigheder og ny viden. Vi er på en rejse, der påvirkes af de oplevelser, kammerater og stemmer vi samler på vejen.
Du kan download en podcast om Bybi her.
Der findes over 200 vilde bi arter i Danmark og de fleste er truet. Vores tilgang er at udvikle en produktionsform, der gavner alle bestøvningsinsekter. Vi er ikke tilknyttet til et industrialiseret landbrug, som mange biavlere på landet, og vores bier konkurrerer ikke med vilde bier i naturområder, da de lever i storbyen. Vi mener at bier i byen giver os en unik mulighed for at skabe et system der ikke er så meget i harmoni “med” natur, men i harmoni “som” natur.
Byhonning fra København er et rent og 100 % naturligt produkt, der hverken indeholder pesticider eller luftforurening. Bierne er meget følsomme over for duft og undgår blomster, der er forurenet. Tungmetaller opløses i fedtstof, men ikke i vand-baseret honning. Evt. forurening fra luften bliver filtreret fra i biernes egne forarbejdningsprocesser. Der er taget prøver af vores honning, der viser at den er ren og sikker for mennesker at spise.
Er bier farlige?
Bier er fredelige dyr, altid på vej til næste blomst efter pollen og nektar, og de stikker kun, når de følersig truede. En fredelige tilgang til bier, hvor vi er opmærksomme på deres behov er vigtigt for vores sameksistens.
Bier er ofte forvekslet med hvepse (t.h), der kan være aggressive og bliver tiltrukket af vores mad.